Bacon makes
everything
better



Bacon makes
everything
better
Uzeniny miluji a – jako je tomu u mnoha Čechů – tvoří nedílnou součást mého jídelníčku. Velmi dobře si pamatuji na dětský věk a poctivou chuť nešizených uzenin, která, mám pocit, se poslední dobou z uzenin téměř vytratila. Bohužel, kromě chuti se z uzenin často vytrácí i hlavní surovina, a tou je samozřejmě kvalitní maso. Proto jsem si vysnil vybudovat značku uzenin, která navrátí – nejen do mé lednice – uzeniny plné chuti po kvalitním koření, bez přidaných pseudozlepšovadel, ale hlavně uzeniny vyrobené jen a pouze z masa.
Značka Uzeniny od Slaniny se vzhledem k mému jménu sama nabízela, proto bylo rozhodování o obchodním názvu velmi snadné. Dnes Vám nabízím uzeniny, které jsou v naší zemi historicky tradiční, navazují na stoletou tradici skvělé práce českých mistrů řezníků a jejich kořeny lze dohledat pouze v České republice.
Podařilo se mi vytvořit receptury, vycházející právě z těchto kořenů a obohatit je o nápady, které mé uzeniny vzhledově odlišují od konkurence. Chci, aby moji zákazníci věděli, že Uzeniny od Slaniny jsou ty nejkvalitnější, a aby je už na první pohled rozeznali.
Uzenářství Váhala je tradiční tuzemská firma, která se tomuto krásnému řemeslu věnuje již po desetiletí. Její výrobky dobře znám a měl jsem tu čest seznámit se s jejími majiteli a obdivovat jejich jasný, přísný, čistý a poctivý přístup k výrobě. Dobré dílo se podaří pouze, pokud člověk spolupracuje se silným, zkušeným a poctivým partnerem, jakým firma Váhala jednoznačně je.
Společně jsme vytvořili recepty, které ve výsledku lahodí oku a uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky. Věřím, že naše partnerství bude pevné, dlouholeté a že se nám společně podaří přesvědčit naše zákazníky, že se jedná o výrobky skutečně nejlepší. Náš sortiment se s přibývajícím časem bude rozrůstat, ale mohu Vám slíbit, že v mých uzeninách najdete vždy jen maso, špek, sádlo, koření, sůl a tzv. pragandu, což je dusitanová sůl, která je také českým vynálezem dnes již používaným po celém světě.
Mým cílem je nabízet svým zákazníkům perfektní službu za odpovídající cenu. Neznám slovo nejde a proto občas se svým týmem, bez kterého to nejde, dokážeme nemožné. Touha být stále lepší je můj hnací motor. Vyberte si, co Vás zajímá a užijte si to.
1999-2004 | Škola hotelnictví a gastronomie hotelu International |
od 2012 | majitel a lektor školy vaření Hungry town |
od 2010 | spolumajitel Fresh Food Catering |
od 2008 | spolumajitel a executive chef restaurace Chateu St.Havel v Praze |
od 2008 | poradenství v celé řadě gastronomických projektů |
2006-2008 | Executive chef Perfect restaurant & catering |
Od roku 2005 | kuchař a moderátor televizního pořadu Kluci v Akci |
2004-2006 | Executive chef & manager Dahab restaurant |
2003-2004 | kuchař restaurant Rybí trh |
2014 | předseda pražské a středočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR |
2013 | kuchař roku České republiky – druhé místo |
2012 | účastník IVLP programu na pozvání vlády Spojených států – měsíční stáž na poznání gastronomie USA – Washington, New York, Des Moines, San Francisco, Napa Valey, New Orleans, Sterling |
2007 | vítezství na Gastro Vavřinec 2007, teplá kuchyňe – zlatá medaile |
2007 | stříbrná medaile, studená kuchyně Warth 2007 |
2005 | Gastro Vavřinec, studená kuchyně – druhé místo |
2004 | bronz na kuchařské olympiádě IKA Erfurth 2004 |
2003 | stříbrná medaile Stuttgart 2003 |
2003 | absolutní vítěz studená a teplá kuchyně Gastro Vavřinec |
2003 | druhé místo teplá kuchyně Gastro Vavřinec – zlatá medaile |
2003 | Gastro Hradec – zlaté medaile, druhé místo v kategorii senior |
Gastronomická spolupráce s řadou michelinských kuchařů:
Návštěva gastronomických institutů:
Koníčky: