Špekáčky na pivu
Na 4 porce:
- 8 špekáčků (Špekáček od Slaniny bez éček)
- 400 g oloupané žluté cibule
- 500 g kečupu
- 500 ml tmavého piva
- 50 g mírně pikantních feferonů
- sůl
- pepř
Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160°C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.