Uzeniny od Slaniny
  • Úvod
  • Moje Uzeniny
    • ŠPEKÁČEK BEZ ÉČEK
    • NEJLEPŠÍ ŠUNKA
    • GOTHAJ
    • SLANIPÁRKY
    • PROSTĚ SLANINA
  • Recepty
  • Chci Prodávat
  • Kontakt
  • O mně

Špekáčky na pivu

Na 4 porce:

  • 8 špekáčků (Špekáček od Slaniny bez éček)
  • 400 g oloupané žluté cibule
  • 500 g kečupu
  • 500 ml tmavého piva
  • 50 g mírně pikantních feferonů
  • sůl
  • pepř

Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160°C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.

Slani Hot Dog

27.4.2017/by Ondřej Šeliga

Špekáčky na pivu

27.4.2017/by Ondřej Šeliga

Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým “kaviárem”, kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem

27.4.2017/by Ondřej Šeliga
Copyright © Uzeniny od Slaniny. Vytvořil Brandway
  • Facebook
Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým “kaviárem”, kyselou... Slani Hot Dog Scroll to top