Uzeniny od Slaniny
  • Úvod
  • Moje Uzeniny
    • ŠPEKÁČEK BEZ ÉČEK
    • NEJLEPŠÍ ŠUNKA
    • GOTHAJ
    • SLANIPÁRKY
    • PROSTĚ SLANINA
  • Recepty
  • Chci Prodávat
  • Kontakt
  • O mně

Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým “kaviárem”, kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem

Na 4 porce:

  • 2 balení salámu Gothaj od Slaniny

Na octový “kaviár”:

  • 70 ml octa (8% kvasný lihový)
  • 30 ml vody
  • 10 g plátkové želatiny
  • 300 ml oleje (vychlazeného)
  • 1 větší červenou cibulku
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Na chléb:

  • 350 g pšeničné celozrnné mouky
  • 150 g žitné chlebové mouky
  • 21 g kvasnic
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • vlažnou vodu dle potřeby

Domácí chléb

Mouku přesijte do velké mísy, rozdrobte kvasnice, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Dobře rozmíchejte a osolte. Zpracované hutnější těsto připravte do hranaté formy vyložené pečicím papírem, přetáhněte potravinovou fólií a na teplém místě nechte kynout alespoň půl hodiny. Pečicí troubu předehřejte na 170°C, odstraňte fólii, zkontrolujte, že těsto zdvojnásobilo svůj objem, tedy vykynulo a vložte jej do trouby. Pečte 1 hodinu a 10 minut. Upečený chléb nechte pomalu chladnout a nekrájejte dřív, než zcela vychladne.

Octový “kaviár”

300 ml oleje nechte dobře vychladit v mrazáku, nejlépe v úzké nádobce tyčového mixéru.
Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat přibližně 10 minut.
Ocet smíchejte s vodou v poměru 7:3, zahřejte maximálně na 80°C a přidejte připravenou dobře vyždímanou želatinu. Přelijte do jakéhokoliv kapátka nebo injekční stříkačky. Pomalu kapejte do zchladlého oleje. Z octové želatiny se vytvarují pěkné kuličky. Nakonec sceďte přes sítko (olej můžete dále upotřebit). Kuličky ještě opláchněte ve studené vodě a můžete použít.

Plátky Gothaje rozložte rovnoměrně po talíři, posypte najemno nakrájenou cibulkou, zastříkněte olejem, opepřete a poházejte kuličkami octa. Dozdobte například kostkami kyselé okurky a servírujte s krajícem domácího chleba. Přejeme vám dobrou chuť.

Slani Hot Dog

27.4.2017/by Ondřej Šeliga

Špekáčky na pivu

27.4.2017/by Ondřej Šeliga

Gothaj od Slaniny s červenou cibulkou, octovým “kaviárem”, kyselou okurkou a domácím celozrnným chlebem

27.4.2017/by Ondřej Šeliga
Copyright © Uzeniny od Slaniny. Vytvořil Brandway
  • Facebook
Pasta Slaninara Špekáčky na pivu Scroll to top